5 viktiga element din hemsida måste ha

5 viktiga element din hemsida måste ha

1. Call to Action

En call to action är kortfattat en uppmaning till handling. Dessa ses oftast som knappar som tar kunden vidare till en produkt, en nedladdning eller till att ta kontakt med dig. Call to actions ska man lägga ner extra mycket tid på då det är just det här elementet på din hemsida som konverterar bäst. Ge ett kortfattat svar på kundens problem eller en kort beskrivning på din produkt. Använd dig av en stark färg som sticker ut och var tydlig med vad du erbjuder.

2. Enkel och synlig navigation

Ingen gillar en dålig eller obefintlig navigation på en hemsida. Gör det enkelt för dina besökare att navigera runt på din hemsida så att de stannar kvar ännu längre. Det är A och O för att minska din hemsidas bounce rate, för att få fler sidvisningar och för att få produkter sålda. Om det inte är enkelt att hitta det man vill ha kommer de flesta att ge upp ganska så direkt. Du riskerar att förlora kunder i onödan och risken finns att de inte ens vill komma tillbaka till din sida.

3. Kontakt information

Gör det enkelt för dina kunder att kontakta dig. Ha ALLTID en kontaktsida och ha helst även kontaktuppgifter även nere i sidfoten. Inkludera alltid telefonnummer, mail, namn och hur man hittar till ditt företag. Ju enklare du gör det för kunden desto bättre!

4. Att ha en responsiv hemsida är ett MÅSTE

Det mobila användandet ökar stadigt och nu för tiden använder merparten sin mobil för att gå in på en hemsida. Att inte ha en mobilvänlig hemsida kan vara förödande för vilken verksamhet som helst. Du förlorar kunder på det och du förlorar rankning på Google.

Behöver du hjälp med att göra din hemsida mobilvänlig? Kontakta oss så hjälper vi dig!

5. Glöm inte luften!

Underskatta aldrig vad lite luft kan göra för underverk! Utan luft blir din hemsida ihoptryckt, svårläst och rörig. Använd dig utav luftiga mellanrum för att få en renare och samtidigt snyggare webbdesign. Dina kunder kan läsa bättre och kan lättare hålla fokus på det som är viktigt.

Relaterade inlägg

Få din hemsida att sticka ut med rätt färger

Ta hjälp av färger för att få din hemsida att sticka ut - På rätt sätt. Att välja färger till sin hemsida är inte alltid det lättaste. Det finns många att välja på och det finns ännu fler färgkombinationer. Ditt…...

Läs inlägget
Få din hemsida att sticka ut med rätt färger

Har ni koll på er identitet?

Begreppet "grafisk identitet" kan låta luddigt och ibland kanske lite skrämmande för många företagare. Man tänker att "Äsch, det är inget jag behöver bry mig om. Jag är ändå så liten.". Men där tar många fel, det är viktigare än…...

Läs inlägget
Webbyrå i Åkersberga