6 snabba tips på hur du får fler besökare till din blogg

6 snabba tips på hur du får fler besökare till din blogg

Ekar bloggen tomt på besökare? Letar du efter snabba tips på hur du får fler besökare till din blogg? Då har du kommit helt rätt!

Ingen bloggare gillar att spendera flera timmar på ett grymt inlägg utan att någon läser det. Ändå hamnar alla bloggare där någon gång. Andra mer och andra mindre. Det finns otroligt mycket man kan göra för att få fler besökare. I det här inlägget har jag valt att skriva om 6 snabba och enkla vägar som ger din blogg fler besökare utan att du behöver vara en teknisk expert.

1. Kommentera på andras bloggar och svara även när andra kommentera på din

Du har väl hört att ju mer kärlek du ger, desto mer får du tillbaka? Det gäller även i bloggvärlden! Varför ska andra läsa och kommentera din blogg om du inte har något intresse av att läsa och kommentera andras? Samtidigt ökar du din synlighet för din blogg genom att lämna en stämpel överallt. Det går bara att vinna på det! Börja bara inte kommentera värdelösa saker som “hej, läs min blogg” eller dylikt där det märks tydligt att du faktiskt inte har läst den andres inlägg. Det kommer bara att skapa irritation och din kommentar kommer troligen inte ens att godkännas.

2. Länka dina inlägg på sociala medier

Länka på Facebook, Twitter och alla andra plattformar du kan tänkas vara medlem på! Gör det enkelt för andra att hitta dina inlägg och öka din chans för att få ditt inlägg ytterligare delat.

3. Gå med i flera olika blogg-grupper på Facebook

Lägg upp dina inlägg i alla grupper så att andra kan gilla, kommentera och dela dem. Tänk bara på att aldrig spamma samma inlägg om och om igen. Förutom att det är grymt irriterande för alla andra, slänger de flesta grupperna ut de som gör det.

4. Installera YOAST eller ett annat SEO-plugin om du använder WordPress

Förbättra din SEO på ett snabbt och enkelt sätt med ett SEO-plugin som t.ex. populära YOAST. Med YOAST behöver du inte vara en expert på SEO (sökoptimering) och de förinställda inställningarna räcker för att hjälpa nybörjare. Om du vill ha ett enklare och mindre plugin finns kan du välja exempelvis SEO Framework.

5. Skriv inlägg som andra vill dela

Det här är det svåraste tipset att genomföra, men det är absolut det mest effektiva. Om man skriver inlägg som andra vill dela och skriva om spelar det ingen roll hur kass ens SEO är. Ju fler bra sidor som länkar till dig desto bättre ranking på Google får du. Google har själv sagt att delningar på Facebook inte räknas in i rankningen men det gör inget. För om du skriver ett inlägg som många delar och kommenterar på FB kan du nå ut till miljontals människor.

6. Gå med i olika forum där du kan dela med dig av dina inlägg

Leta upp efter forum där de diskuterar om ämnet din blogg handlar om. Länka passande inlägg som erbjuder andra något och som tillför något till diskussionen. Om du länkar bara för länkades skull kommer det inte att generera särskilt mycket och du kommer istället göra många irriterade.

Relaterade inlägg

5 enkla sökoptimerings tips för dina bilder

Att sökoptimera sina bilder gör stor skillnad. Ändå är det något som väldigt ofta glöms bort. Här kan du läsa några enkla sökoptimerings tips för dina bilder som du kan åtgärda redan idag! 1. Optimera bildstorleken En bild på 3…...

Läs inlägget
5 enkla sökoptimerings tips för dina bilder

Skapa inlägg på Google my business

Google My Business är ett verktyg som alla företag och organisationer MÅSTE ha. Med hjälp utav GMB kan du hantera din verksamhets onlinenärvaro på bland annat Googles Sök och Maps. Det är något som är otroligt viktigt om du vill…...

Läs inlägget
Skapa inlägg på Google my business