Snabba upp leveransen av hemsidan

Webbdesign i Åkersberga

Produktionen av en webbplats innehåller ett antal steg. Ett av dessa, och ett av de viktigaste, är leverans av innehåll från kunden.

Det är inte alltid lätt att samla ihop innehåll till sin nya hemsida. Texter ska skrivas och de ska vara bra för sökmotorer, bilder ska tas och samlas in.
Det kan ibland kännas överväldigande, så man ger som beställare upp. För man har ju faktiskt sin verksamhet att tänka på också.

Vem vill sitta vid midnatt och knåpa ihop texter? Inte många.

Tyvärr blir det då också en stor bromskloss i hela processen. Den nya hemsidan är färdigbyggd och det enda som ska in är själva innehållet. Det är inte ovanligt att en hemsida kan ha varit klar i flera månader innan materialet dyker upp.

Lite tips för en snabb och smidig arbetsprocess

Förutsatt att det är överenskommet att det är du som kund som ska lämna in material

  • Så fort din nya hemsida är beställd, sätt igång med materialet. Börja skriv, strunta i om texterna inte är 100%, det kan fixas i efterhand. Det viktigaste är att man har en klar bild över vad man vill ha med.
  • Anlita en copywriter – Det är kanske inte din melodi att skriva texter, eller du kanske inte hinner. Låt ett proffs sköta det åt dig. Du berättar om din verksamhet eftersom det inte finns någon annan som kan den bättre, och copywritern skriver.
  • Samla allt snyggt i ett textdokument, exempelvis en Wordfil. Skilj av med tydliga rubriker som visar vilken del som hör till vilken sida. Detta gör det lätt för webbdesignern att snabbt plocka ut texterna och lägga in dom på rätt plats.
  • Använd en molnbaserad, gemensam folder som du delar med designern. På det sättet har ni ett och samma ställe där ni samlar allt material som textdokument och bilder. Man får en bra överblick över vad som ska in på hemsidan. Dela gärna upp det i en folder per undersida. Exempel på molntjänsterer för fillagring är Dropbox eller Google Drive.

Det var lite från mig, hoppas det kan hjälpa någon på vägen mot sin nya hemsida.

Relaterade inlägg

No results