SEO

Vi kan sökoptimering – du kan ditt företag

SEO

SEO, sökoptimering, sökmotoroptimering, Google-anpassning, kärt barn har många namn. Search Engine Optimization är den process som går ut på att öka synligheten, förbättra kvaliteten samt få in fler besökare till din hemsida. Det är en beprövad metod som verkligen fungerar. Men varför fungerar SEO så bra?

Vi benar ut och förklarar detta med hjälp av ”vägrelateade” metaforer. Men först och främst handlar SEO om marknadsföring. Du ska tala om för dina kunderna att du finns och vad du erbjuder. Det är ganska enkelt, men utmaning är att nå ut till rätt målgrupp. 

Visa vägen med SEO

Al Gore beskrev internet i början av 90-talet som en “information superhighway”, det är en väldigt passande beskrivning. Vi kan visualisera det på så sätt att våra användare är bilförare, de är ute och kör bil dagligen och varje hemsida är en avfart.
Google fungerar som motorled till världens alla avfarter och det här är både en för- och nackdel.

Fördelen är man lätt kan få sin avfart ansluten till huvudleden. Nackdelen är att det finns (väldigt) många avfarter. Men det går att sätta upp vägskyltar och visa vart ens avfart är, det är här vi på Shiki kommer in i bilden.

Vägskyltsarbete (eller berätta att du finns med SEO)

I Sverige görs det ungefär 40 miljoner sökningar varje dag och det bara med Google… Det är en otroligt stor mängd data som behöver processas, rankas samt presenteras i ett sökresultat. 

Så för att förenkla den processen automatiseras bearbetningen baserat på relevant innehåll. Det är just den här automatiseringen som är till vår fördel när det kommer till att göra din avfart mer synlig.

Tillsammans med din verksamhet tar vi fram det som får din hemsida att stå ut från mängden. För när man förbättrar skyltningen till din avfart börjar man klättra i sökresultatet. Det här är något som Googles automatiska processer gillar, gillar Google något så kommer de också visa alla skyltar för just din avfart.

SEO
SEO - Sökmotoroptimering

Hur gör man SEO?

Eller hur gör Shiki seo? Bra fråga, det går inte att ge ett definitivt svar på frågan “hur?”. 

SEO är en väldigt dynamisk arbetsmetod, taktik som fungerade för 2-3 års sedan med 100 % garanti att hamna på första sidan har idag blivit fullständigt värdelös. 

De större sökmotorerna avslöjar inte själva vilka (fullständiga) kriterier som gäller för att hamna på topposition. Utan hur och vad man gör med sin SEO beror helt enkelt på webbyråns filosofi samt om de själva håller sig uppdaterade med vad som händer inom sökoptimeringens egna lilla värld.

Så gör Shiki SEO 

För våra nya kunder börjar vi först med en nulägesanalys, se det lite som en fullständig hälsoundersökning. Vi tar helt enkelt reda på hur din hemsida mår samt vad och vilka åtgärder som behöver göras för en förbättring.

Hur många besökare får din webbsida, hur rankar webbplatsen idag bland sökresultaten osv. När sammanfattningen är klar har vi ett underlag för en digital strategi med relevanta taktiker som behövs för att optimera din hemsida. Bland annat genom att skriva anpassat innehåll om dina tjänster eller förstärka din social media profil. Det finns en hel del sätt att göra SEO på och vi tar alltid fram bästa alternativet för just dig.

Behöver du hjälp med SEO?

Oavsett vilken branschen eller sorts hemsida du har eller vilka mål som du vill att din webbplats ska nå. Med Search Engine Optimization så kan vi hjälpa dig. Shiki har 15+ års erfarenhet att optimera alltifrån små företag till större koncernens hemsidor. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med SEO.

Fler av våra tjänster

STRATEGI
ANALYS
SOCIALA MEDIER
ANNONSERING
SUPPORT & FÖRVALTNING

Vad våra kunder säger

Varför Shiki?

Vi lyssnar

Vi är lyhörda och lyssnar på vad våra kunder säger. För oss är en bra kommunikation A och O för ett lyckat projekt.

Vi vet hur

Efter många år i branchen (och ett gäng projekt i ryggen) har vi byggt upp en stor kunskapsbank som spänner över många olika tjänsteområden. 

Alltid över gränsen

Skämt åsido.. vad vi menar med det är att vi alltid tar det där extra steget för att verkligen få våra kunder att glänsa.

Ett urval av de hemsidor vi byggt

Kontakta oss